Over ons

De bewonersvereniging zag het licht in maart 2014 als feitelijke vereniging. Vanaf januari 2015 vormde de bewonersvereniging zich om tot een vzw met de naam Park Spoor Oost. In deze structuur staan we sterker om initiatieven te ondernemen om van Spoor Oost een echt park te maken.

Als bewonersvereniging streven we volgende doelen na:

 1. Park Spoor Oost is een bewonersvereniging die haar steentje bijdraagt  aan de levenskwaliteit (in al zijn aspecten zoals milieu, sociaal, …) in de stad Antwerpen. Onze bedoeling is sociaal contact  tussen de buurtbewoners te verbeteren  via vooral kleinschalige initiatieven die zich op straten (of wijken) richten.
 2. Park Spoor Oost zet zich in voor de realisatie van een multifunctioneel park en recreatieve ruimte op de NMBS-site Spoor Oost ten dienste van alle bewoners en districten rondom de site.
 3. Park Spoor Oost zet zich in voor een leefbare, gezonde, ecologische en milieuvriendelijke omgeving ten behoeve van de bewoners in Borgerhout en andere districten.

Onze statuten kan je hieronder downloaden.

 

Download

  2 Replies to “Over ons”

 1. Pret Karel
  11 februari 2015 at 21:44

  Vrienden,

  Kijk eens op http://www.reddemiddenvijver.be
  Stad Antwerpen is TEGEN Groen ! Net als de omwonenden van “De Beurs” hebben jullie hetzelfde probleem als wij : zwendel in overlast ! Die parking is uitsluitend bedoeld voor geldgewin zoals bij ons de Middenvijver. Groen onderhouden kost geld dat er niet is, dus laat de Stad het betalen door de privé in ruil voor overlast vergunning. Alles mag en alles kan zolang het maar geld opbrengt. Klagen bij de de gedeputeerde is gaan biechten bij de duivel als hij partijgenoot is van diegene die de overlast promoot. Ons binnenplein kreeg geen pleinnaam omdat het Groen is, met alle gevolgen van dien ! Let op voor de propaganda zender van ’t Stad (ATV). Een festival terrein met 100 dB lawaai voor de deur van een rusthuis, mocht niet uitgezonden worden. Samenwerken is de boodschap !

  MVG

  Karel

  • admin
   12 februari 2015 at 12:10

   Dag Karel, je hebt overschot van gelijk. We denken hetzelfde als we jullie dossier zien. We denken er al even aan om de krachten te bundelen en samen met andere gebieden waar het zelfde aan het gebeuren is naar buiten te komen bv. tijdens een manifestatie of persmoment zodat we aantonen dat burgers overal in de stad het hebben gehad met deze visie op ruimtelijke ordening, leefbaarheid, leefkwaliteit. Hebben jullie tijd voor een overleg in het kort? Volgende week ergens of de week na de krokusvakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *