Aanleg singelfietspad en op- en afrittencomplex Noordersingel

 

Hieronder vind je de bijlages naar de presentatie van de raadscommissie te Borgerhout gegeven door Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Dat is enerzijds het plan van de heraanleg van het singelfietspad (Noordersingel) als de aanleg van het op- en afrittencomplex ter hoogte van de Noordersingel en Spoor Oost. Je kan de bijlagen downloaden.

Lees ook het artikel dat verscheen 27 maart 2015 op het online gedeelte van de website van de Gazet van Antwerpen.

Vanuit Park Spoor Oost delen we de informatie van Groen Antwerpen om bezwaar in te dienen tegen de voorbereidende werken aan de Oosterweel. De voorbereidende werken gaan over de bouw van het op- en afrittencomplex (Hollandse knoop) aan Spoor Oost en de heraanleg van de Noordersingel de komende maanden.

Waarom is dit niet positief voor de buurt en het park? De Hollandse knoop vermindert opnieuw de kansen op een leefbaar park en leefbare buurt in de toekomst. Het genereert veel verkeer voor de omgeving. Daarnaast creëert men met de heraanleg van de Noordersingel nieuwe onveilige verkeerssituaties voor fietsers en voetgangers.

Een bezwaarschrift kost geen geld. Het is een laagdrempelige manier om je grieven officieel kenbaar te maken en alternatieven voor te stellen. Het is geen juridische procedure. De stad moet op je bezwaren een antwoord geven.

Concreet, waar gaat de bouwaanvraag gaat over?

 • Het verdwijnen van buurtpark ’t Schijntje in een werfzone. Alle speeltoestellen worden verwijderd en verplaatst naar een klein veldje aan de Ten Eekhovelei.
 • Het kappen van 13.637 m² bos/bomen die als belangrijke buffer dienen tussen de Ring en de omliggende woonwijken
 • Het verleggen van de rivier Groot Schijn
 • De heraanleg van de Noordersingel (deel Schijnpoortweg-Turnhoutsebaan) in het voordeel van de auto en in het nadeel van de voetgangers en de fietsers
 • Het aanleggen van 750 tijdelijke parkeerplaatsen onder de viaduct van Merksem
 • Het verleggen van allerlei nutsleidingen

28 mei is de laatste dag om bezwaar in te dienen tegen de bouwaanvraag voor een deel van de voorbereidende werken van de Oosterweelverbinding en dit op- en afrittencomplex.

Waar, hoe en wanneer bezwaarschrift indienen?

  • Zorg dat je het bezwaarschrift ondertekent + je naam + adres + datum ondertekening vermeldt
  • Indienen kan tot en met 28 mei
  • Geef het bij voorkeur zelf af aan infobalie van het stadhuis: Grote Markt 1, 2000 Antwerpen, tussen 8u30 en 17u30.
  • Wat als jezelf niet tot bij het stadhuis geraakt? Post je bezwaarschrift tot donderdag 28 mei tot 11u in de brievenbus van Groen Antwerpen Statiestraat 146, Berchem. Dat is vlakbij Berchem Station. Zij brengen het voor jou naar het stadhuis.

Download het model-bezwaarschrift

Via volgende link kan je een modelbezwaarschrift downloaden van Groen Antwerpen. Dit bezwaarschrift kan je zelf indienen en aanpassen. Meer info vind je via de link van Groen Antwerpen.

Download