Interessant artikel de Standaard – Rob Van de Velde pokert met vastgoed aan de Schelde

De openingszin van het artikel laat niets aan de duidelijkheid over “Sinds de val van Optima doemen verhalen op over liaisons tussen projectontwikkelaars en politici in het Gentse. In Antwerpen bleef het opmerkelijk stil. Maar ook daar is de collusie groot. ‘De spelregels worden aangepast à la tête du client.”.

In het oog van een Antwerpse storm in nasleep van de Optima affaire.

Schepen Rob Van De Velde In het oog van een Antwerpse storm in nasleep van de Optima affaire?

De neergang van Optima-Bank blijft gevolgen hebben. Eindelijk komt ook de grote pers (na de online nieuwssite Apache) het Antwerpse verhaal rond vastgoed-connecties met politici op het spoor. Blijkbaar komt schepen Rob Van de Velde vaak in het vizier. Is het een gaan en komen van projectontwikkelaars bij de schepen? Zoals de Land Invest Groep gelieerd aan de Optima bank- en vastgoedpoot? Dit soort oude politieke cultuur heeft nu al gevolgen in de kwaliteit van de stadsontwikkeling zoals: minder groen, meer parkings, meer hoogbouw, minder open ruimte omdat projectontwikkelaars zoveel mogelijk rendement willen op bouwprojecten, enz…. De stad en zijn inwoners zullen hier nog jaren de negatieve gevolgen van dragen van bouwprojecten die niet op maat zijn van deze stad.

Niets voor niets heeft Rob Van de Velde – waar hij ook komt in Antwerpen – het vaak aan de stok met buurtbewoners. Elke vorm van inspraak en advies over wat buurtbewoners willen maakt weinig kans. Zeker als het minder opbrengt. Een ander element is ook de afbouw van de stedelijke middelen en medewerkers die inspraak moeten organiseren met burgers op stadsniveau. De cirkel is hiermee rond. Alle mogelijke kritiek, vraag tot aanpassingen enz…wordt onmogelijk gemaakt.

Jammer genoeg blijft dé grote vraag nog onbeantwoord. Waarom? Wat krijgt men in de plaats voor deze nauwe samenwerking of dienstbetoon?

Lees via volgende link het volledige artikel, http://www.standaard.be/cnt/dmf20160701_02367391

Wie nog meer wil lezen, raden we ook het artikel “3 jaar schimmige Antwerpse vastgoeddeals” aan op de online nieuwssite Apache https://www.apache.be/2016/06/28/drie-jaar-schimmige-antwerpse-vastgoeddeals/ Zij deden al uitgebreid onderzoek naar de wandel en handel van Schepen Rob Van De Velde.